Rock Nalle – Biografi

Rock Nalle også under navnet Roland Lyhr Sørensen.  Født i Odense 10 April 1943

Gik blandt andet i vuggestue og børnehave  med Johnny Reimer.  De hyggede sig gennem årene og det skulle vise sig de fik mere at se til hinanden.  Hans Teenager år, 1956 – 1957 sidder han hjemme på værelset og skruer over på radio Luxenborg, der spiller de Little Richard og der fandt Nalle sin vej ind i musikken.

Nalle havde nogle svære år i skolen grundet vægten og det var ikke en periode der var lige sjov altid.

En dag de sidder og spiller på en ny guitar en af drengene havde købt og den gad Nalle godt prøve.

Så kom der et par unge forbi og sagde hey Det lyder som vores egen Rock David i norge.

Derefter tager hans venner og siger nu vidste de hvad han skulle hedde.  Ahh Lød det fra Nalle. I kan da bare kalde mig Nalle.  Men det endte med at Rock Nalle kom på tale, derfra har det siddet fast.  Efter skolen havde hans far sagt at en uddannelse måtte han have, så han blev uddannet Tarmrenser. Alt imens han spillede med bandet The Teddy Bears.  De tog de job de kunne på bla. Skoler og værtshuse de kunne finde.  Som ca. 17 årig tog han en drejning og rejste til udlandet.  Han spillede sammen med flere forskellige bands og blev bedre og bedre, blandt andet i Australien.  Der blev han nogle år og hjem ad det skulle gå. Nu havde han fået hjemve. Han fik fundet drengene fra The Teddy Bears og spillede sammen med dem, senere valgte de at kalde sig “Yankies” . Der er en lydoptagelse fra bandet med Nalle som er live. Originalt indspillet på et bånd i starten af 1965 på Hårby Kro og senere udgivet på cd i 2004. En blanding af Rock!n Roll rhythm og blues, fra 1950erne.   rock’n’roll og rhythm blues fra 1950’erne samt enkelte populære sange fra den britiske invasion.

i 1664 – 1965 Møder han Jonny Reimar som var blevet Pladeproducent,  der indspiller Nalle ”Little lonely one”,” I’ll go crazy” og ”It’s only make believe”. Det blev Rock Nalles første Single han lavede den med Bandet Les Amis i en Rock klub ved Navnet Kvik. oprindeligt et baderum men en god klang og stemning, da de ikke havde deres eget sted.

Otto Brandenburg har bla. indspillet der også.

Jonny Reimar blev ved og fandt i december “Wilson Pickett” sang  “In The Midnight Hour” Som skulle vise sig at blive Nalles Første sådan store hits i 1960erne.  Den lå bla.  top 20 på de engelske hitlister.  Det blev til indspilninger som Wilson Pickett’s “Don’t fight it” (1966), Otis Reddings “She put the hurt on me” (1967) samt  overbevisende Nalle-versioner af Chuck Willis “Whatcha’ gonne do” (1966) og Gary “U.S.” Bonds “New Orleans” (1967).

Nalle og billy Cros havde fri på en tour ved Lund i Sverige. Der spillede Wilson Pickett og Nalle blev stoppet op fordi han lige skulle snakke med ham. Det troede han ikke helt på men gik med ind. Wilson sagde er det dig der har lavet In the midnight hour i Danmark. Hvor efter han kiggede på Nalles Diamant ring og sagde, om ikke det var betalingen for hittet.  Han gik hen til Nalle og med en rolig hånd lagde hånden på hans kind og sagde shame on you shame on you.  Det grinede de meget af og fik sig en lang god snak.

Nalle tournede de senere år med det engelske orkester Big Sound, hvor han blev Danmarks soul musiker. Han fik 1967 årets ”Børge”, som årets mest lovende talent. Som idag svarer til en Grammy. i 1968 forsøgte han sig på dansk toppen, men ikke med det store held.  Nalle tog job på havnen i Odense og havde en periode hvor han ikke red med på bølgen. Måske lidt af det pladeselskaberne ville have, var ikke rigtig ham.  7 år gik og en dag kom Gustav Vinckler som var pladeproducent til byen.  Gustav stod på scenen og sang Gem et lille smil til det blev gråvejr. Og Nalles kone var vild med ham, så de var derinde og høre ham. Gustav fik øje på ham og sagde de lige skulle snakke sammen. ”La Bamba” til ”Jeg kan li’ store babser” i Wincklers muntre oversættelse. Lidt i stil med de fordanskninger Shu-bi-dua og Bamse også så småt var begyndt at lave af gamle rock’n’roll hits.  Det blev til 2 LP’er. Den første hed slet og ret ”Rock Nalle” og var produceret af Gustav, som også havde skrevet mange af teksterne. Flere af arrangementerne synes inspireret af Billy Swans neo rock-a-billy album fra året før – “I Can Help”. Lp’en blev dog ikke den store succes. Den næste plade ”Rock kost” blev produceret af Gustavs søn Michael, da Gustav selv var optaget af at spille ”Cirkusrevyen”. Stilen på den nye plade var lidt hårdere rock’n’roll, og passede bedre til Nalle. De havde bragt Torben Eschen ind for at skrive teksterne. Det fik stor betydning. Han kunne skrive teksterne på mundret fynsk, så de lå lige til Nalles højreben. Når der er en del herlige danske versioner af Creedence Clearwater Revivals “sumprock” på pladen, skyldes det, at Gustav Winckler havde sikret sig nordiske  rettigheder til disse. Sikkert netop med Nalle for øje. Den ellers aldeles fremragende lp blev heller ikke den store succes i første omgang. Men så kom Nalle med i et Jørgen Mylius tv-program med en af sangene fra pladen. Det var selvfølgelig ”Go’e gamle fru Olsen”, som derefter blev en sand landeplage. Det var det gamle Little Richard nummer ”Good Golly Miss Molly”, som Torben Eschen havde oversat til dansk. Her kom Nalles Little Richard inspirerede vokal virkelig til sin ret. Det er også på ”Rock kost”, at Nalle synger ”Min fars roemark i Skjern” – den danske version af ”Cottenfields” – som også blev ret populær. Nalle tournere rundt i landet med hans bands, der alle blev kaldt Flames. Andre bands fulgte med.

Fortsættelse følger

Efter Tiden med Nalle and his Grazy Ivans tog det en drejning igen, hvor han fik muligheden at tage på den omtalte

Shake a hand tour. Med Michelle Birkballe og band.  og samarbejder den dag idag med We Do Music V. Ulrik Bust.

De kørte i 2019 Ultimate Rock´n Roll, der varede indtil 2021 pga Corona tiden.

Der blev udgivet en cd hvor man han virkelig folder sine erfaringer ud med ren Rock´n Roll.